Câte milioane de dolari are de recuperat România de la Libia

693
Câte milioane de dolari are de recuperat România de la Libia - amilliondollars-1316247212.jpg
Statul român are de recuperat o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia, sumă ce provine din exporturi de arme și din lucrări de construcții realizate în Libia de către firme din România, în baza acordurilor de colaborare semnate în anii 1974, 1979, 1981 și 1984.
Parlamentul European a decis trimiterea unei delegații în Libia, în perioada 2 - 4 noiembrie. Printre teme de securitate internațională, delegația Parlamentului European dorește, cu ocazia vizitei la Tripoli, să discute și chestiunea datoriei externe a Libiei, care se ridică la un total de 3,3 miliarde dolari.
"Sperăm ca noul guvern al Libiei să aibă o poziție concretă și pozitivă față de datoriile sale externe, astfel încât România să își recupereze creanțele în cât mai scurt timp. Ținând cont de situația actuală din această țară, ar fi indicat să se ia în calcul, de către creditori, o eșalonare a plăților", a declarat europarlamentarul Petru Luhan, vicecoordonator al Subcomisiei pentru Securitate și Apărare din cadrul Parlamentului European.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 August 2011
Stire din Actual : Asaltul final asupra lui Gaddafi
Pagina a fost generata in 0.5688 secunde