€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Catalonia: Acord al celor două mari partide pro-independență pentru învestirea lui Puigdemont

Ştire online publicată Joi, 18 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Cele două principale formațiuni pro-independență din Catalonia au anunțat, ieri, că au ajuns la un acord pentru învestirea în funcția de șef al guvernului regional a lui Carles Puigdemont, instalat în Belgia și vizat de urmărirea penală în Spania, transmite AFP.

Împreună pentru Catalonia și ERC - republicanii de stânga - sunt de acord să-l susțină pe Carles Puigdemont drept candidat la președinția regiunii Catalonia, au anunțat cele două partide, într-un comunicat comun, care nu precizează dacă acordul implică acceptarea unei învestituri la distanță.

Aceasta este opțiunea preferată de fostul președinte, destituit de guvernul central, plecat în Belgia cu câteva ore înaintea inculpării sale pentru rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri și expus la o plasare imediată în arest dacă se reîntoarce în Spania.

Dar șeful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, a atenționat că nu va accepta această nouă provocare din Belgia a liderului separatist și că, în caz de învestitură „la distanță”, nu va reda regiunii autonomia, suspendată de facto după declararea unilaterală a independenței, votată de parlamentul regional pe 27 octombrie anul trecut.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8276 secunde