Casa Albă refuză să coopereze cu Congresul în "ancheta rusă"

231
Casa Albă refuză să coopereze cu Congresul în

Articole recomandate

Casa Albă a anunțat, miercuri, că refuză să coopereze cu o comisie din cadrul Congresului în privința "anchetei ruse", acuzând-i pe democrați că doresc să organizeze un "proces spectacol" împotriva președintelui Donald Trump, informează AFP. 


Avocatul principal al Casei Albe, Pat Cipollone, a respins printr-o scrisoare solicitările de documente și de mărturii transmise de Jerry Nadler, președintele puternicei comisii juridice din Camera Reprezentanților. 


În opinia lui Cipollone, comisia nu are dreptul "să-i hărțuiască pe opozanții săi politici" sau să "refacă fără autorizare" ancheta de acum încheiată a procurorului special Robert Mueller. 


Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat, sub protecția anonimatului, că solicitările lui Nadler nu sunt "altceva decât o hărțuire a președintelui", un "soi de proces spectacol". 


Președinția americană consideră că majoritatea solicitărilor comisiei a fost acoperită de activitatea procurorului special. 
În raportul său, procurorul special Robert Mueller l-a exonerat pe Donald Trump de bănuielile de complicitate cu Rusia în timpul campaniei prezidențiale din 2016. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4045 secunde