Casa Albă: "Protecția oferită de Rusia regimului Al-Assad, revoltătoare"

155
Casa Albă:

Articole recomandate

Casa Albă a criticat Rusia pentru protejarea președintelui sirian Bashar al-Assad, într-un comunicat referitor la un recent raport al ONU care acuză regimul sirian de atacul cu gaz sarin asupra localității Khan Shaykhun, relatează DPA.

În atacul survenit la 4 aprilie asupra acestui oraș din provincia Idleb (nord-vestul Siriei), au murit 83 de persoane, conform ONU. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului oferă un bilanț de 87 de morți, dintre care peste 30 de copii.

Ancheta comună ONU/OIAC cunoscută ca Mecanismul Comun de Investigație (JIM) a concluzionat că regimul Al-Assad este vinovat de acest atac, care a determinat SUA să lanseze un atac fără precedent împotriva unei baze aeriene în Siria.

"Acest atac inadmisibil marchează cea de-a patra oară când JIM a confirmat că regimul Al-Assad a folosit arme chimice, demonstrând barbaria brutală și înspăimântătoare a lui Bashar al-Assad și făcând și mai revoltătoare protecția oferită de Rusia regimului sirian", se arată în comunicatul Casei Albe.

"Încercările Rusiei de a submina și de a elimina JIM arată o lipsă de considerație pentru suferința și pierderile de vieți omenești provocate de folosirea armelor chimice și o lipsă totală de respect față de normele internaționale", afirmă Casa Albă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4988 secunde