Carte de povești privind pandemia de COVID-19, lansată de UNICEF

261
Carte de povești privind pandemia de COVID-19, lansată de UNICEF - dd-1586514473.jpg

Articole recomandate

O carte de povești creată cu scopul de a-i ajuta pe copii să facă față mai bine pandemiei de COVID-19 a fost lansată în urma unei colaborări a peste cincizeci de organizații din sectorul umanitar, a anunțat joi Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), citat de Agerpres.

Prin intermediul unei creaturi fantastice, pe nume Ario, cartea de povești intitulată "My Hero is You, How kids can fight COVID-19!" explică modul în care copiii se pot proteja pe ei înșiși, cum își pot apăra familiile și prietenii de noul coronavirus și cum pot gestiona emoțiile dificile pe care le resimt când se confruntă cu o realitate nouă, care se schimbă rapid, a transmis UNICEF într-un comunicat de presă. Cartea, care se adresează cu precădere copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, este un proiect care a implicat o colaborare unică între agenții ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), organizații neguvernamentale naționale și internaționale și agenții internaționale care oferă suport psihosocial și pentru sănătatea mintală în situații de criză.

În primele etape ale proiectului, peste 1.700 de copii, părinți, îngrijitori și cadre didactice din întreaga lume au povestit cum fac față pandemiei de COVID-19.

Informațiile obținute "au fost neprețuite pentru ca autoarea și ilustratoarea Helen Patuck și echipa de proiect să se asigure că povestea și mesajele ei rezonează cu copii din diferite medii și continente", se arată în documentul UNICEF citat de Xinhua.

Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de copii, cartea va fi tradusă pe scară largă.

Cartea lansată joi este disponibilă în șase versiuni lingvistice, fiind în pregătire alte peste treizeci. Cartea a fost lansată atât online, cât și în variantă de carte audio.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UNICEF, Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și Salvați Copiii au fost implicate în acest proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Aprilie 2020
Stire din Sport : Bundesliga s-ar putea relua pe 9 mai
Vineri, 10 Aprilie 2020
Stire din Sport : Turneu inedit organizat de NBA
Pagina a fost generata in 0.3317 secunde