Carnagiu. Peste 800 de membri Al-Qaida, uciși

251
Carnagiu. Peste 800 de membri Al-Qaida, uciși - yemen800morti-1461585330.jpg

Articole recomandate

Peste 800 de presupuși membri ai organizației Al-Qaida au fost uciși în ofensiva militară lansată împotriva grupării jihadiste în sudul Yemenului, a anunțat ieri coaliția arabă sub comandament saudit care operează în această țară, transmite AFP.

"Operațiunea s-a soldat (...) cu moartea a peste 800 de membri ai Al-Qaida și a unora dintre liderii lor și fuga altor jihadiști din grupare", a menționat comandamentul coaliției într-un comunicat publicat de agenția oficială saudită SPA.

Ofensiva, desfășurată de armata yemenită susținută de "forțe speciale din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite", a fost destinată să permită guvernului yemenit să "preia controlul orașelor căzute în mâinile Al-Qaida, mai ales Al Mukalla, considerat ca un bastion al grupării", a adăugat comunicatul.

Forțele yemenite, sprijinite de avioane ale coaliției arabe conduse de Riad, au cucerit duminică orașul Al Mukalla, reședința provinciei Hadhramaut (sud-est), aflat în mâinile Al-Qaida de la începutul lui aprilie 2015, a informat un responsabil militar.

"Am intrat în centrul orașului (Al Mukalla) și nu am întâmpinat nicio rezistență din partea jihadiștilor din Al-Qaida care s-au retras spre vest", în direcția deșertului din provinciile Hadhramaut și Shabwah, a informat prin telefon acest responsabil aflat la Al Mukalla.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4149 secunde