€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Carles Puigdemont, eliberat de către autoritățile belgiene

Ştire online publicată Marţi, 07 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Carles Puigdemont și cei patru foști miniștri ai guvernului catalan care s-au predat autorităților belgiene au fost eliberați condiționat de către un judecător din Belgia, după ce au fost audiați mai bine de zece ore, relatează postul VRT, citat de site-ul cotidianului The Guardian.

Camera de Consiliu urmează să se pronunțe asupra executării mandatului de arestare, în următoarele 15 zile. 

Conform agenției dpa, celor cinci li se interzice să părăsească Belgia fără consimțământul unui judecător. De asemenea, ei trebuie să furnizeze o adresă reală și să participe personal la toate ședințele de judecată, a indicat Parchetul din Bruxelles.

Atât fostul lider catalan, cât și ex-miniștrii săi au fost audiați separat de la ora locală 16.00 până la 20.00 și au plecat împreună de la Parchet, într-un microbuz, informează EFE. 

Puigdemont a plecat în Belgia la sfârșitul săptămânii trecute, la scurt timp după ce procurorii spanioli au formulat acuzații împotriva tuturor celor 14 membri destituiți ai guvernului regional catalan pentru răzvrătire împotriva statului, rebeliune și deturnare de fonduri publice.

Un judecător spaniol a emis vineri noapte mandate europene de arestare după ce Puigdemont și ceilalți patru foști miniștri nu s-au prezentat joi, la Madrid, să depună mărturie în cadrul unei audieri pe tema referendumului de independență organizat ilegal în Catalonia.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7254 secunde