CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ! Autoritățile au confiscat de la un fost premier 72 de saci cu bijuterii și bani

261
CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ! Autoritățile au confiscat de la un fost premier 72 de saci cu bijuterii și bani - najibrazak22972600-1526625263.jpg

Articole recomandate

De la reședințele fostului premier al Malaeziei, Najib Razak, au fost confiscați 72 de saci cu bijuterii și bani, au informat autoritățil informează agenția malaeziană de presă Bernama, preluată de DPA.

De la reședințele fostului premier al Malaeziei, Najib Razak, s-au confiscat vineri 72 de saci cu bijuterii și bani, informează agenția malaeziană de presă Bernama, preluată de DPA.

Najib Razak a pierdut alegerile de săptămâna trecută și a fost acuzat de fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB cu sute de milioane de dolari.

Începând de miercuri, au avut loc percheziții în mai multe imobile vizate de ancheta privind 1MDB, iar poliția urmează să stabilească valoarea bunurilor confiscate, a comunicat directorul departamentului malaezian pentru anchetarea infracțiunilor economice, Amar Singh. Într-un seif din una din cele reședințele lui Najib s-au găsit și genți de lux mărcile Hermes și Louis Vuitton. Soția fostului premier este cunoscută pentru pasiunea sa față de astfel de articole.

În total au fost percheziționate șase proprietăți - biroul premierului, reședința oficială a acestuia și patru locuințe.

Fostul prim-ministru și soția sa au încercat să părăsească țara zilele trecute, dar nu au reușit. S-a aflat că ei intenționau să plece la Jakarta, cu un avion privat.

Najib a respins toate acuzațiile de corupție, dar succesorul său, Mahathir Mohammad, a ordonat poliției să redeschidă ancheta și l-a suspendat pe procurorul general Apandi Ali, suspectat că a contribuit la mușamalizarea scandalului. După victoria neașteptată în alegeri, Mahathir a susținut că nu urmărește să se răzbune pe Najib, căruia i-a fost mai întâi mentor, apoi rival politic, ci doar să restabilească statul de drept. El a declarat miercuri presei că nu vor avea loc arestări decât dacă apar dovezi clare privind săvârșirea unor infracțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3398 secunde