Captură de proporții în Columbia. Peste șapte tone de cocaină, confiscate de autorități

359
Captură de proporții în Columbia.  Peste șapte tone de cocaină,  confiscate de autorități - cocainacolumbia-1471435923.jpg

Articole recomandate

Peste șapte tone de cocaină destinate Americii Centrale și Americii de Nord au fost confiscate, în Columbia, în cursul a două operațiuni, au anunțat poliția și marina din această țară, relatează AFP.

Într-o primă operațiune, au fost confiscate peste cinci tone de cocaină ascunse într-un hambar din localitatea Tumaco, sud-vestul țării.

"Am distrus cinci laboratoare de fabricare a cocainei, într-unul dintre acestea aflându-se o ascunzătoare cu 5.293 de tone de cocaină", a declarat, într-o conferință de presă, generalul Jorge Nieto, director al poliției naționale columbiene.

Potrivit lui, drogurile, care aparțineau "mai multor traficanți", erau pregătite să fie expediate pe mare spre America Centrală, la bordul unuia din semi-submersibilele folosite de traficanți.

Tumaco se află în departamentul Narino, în apropiere de granița cu Ecuadorul, pe coasta oceanului Pacific.

Peste 100 de membri ai forțelor de securitate au participat la operațiune, cu sprijinul armatei aerului, a precizat generalul Nieto.

În cursul celeilalte operațiuni, auto-ritățile au confiscat 2,3 tone de cocaină în largul orașului Cartagina, în nordul Columbiei, a anunțat marina columbiană, într-un comunicat.

Columbia este primul producător mondial de frunze de coca, materia primă pentru cocaină, și cel mai mare producător de cocaină, cu 646 de tone în 2015, potrivit ONU. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3846 secunde