Canicula face victime în centrul SUA: 13 persoane au murit și zeci de locuitori au cerut asistență medicală

350
Canicula face victime în centrul SUA: 13 persoane au murit  și zeci de locuitori  au cerut asistență medicală - rheatwave2011large570-1311195686.jpg

Articole recomandate

Serviciul Național de Meteorologie a emis avertizări de caniculă pentru 18 state, din Montana până în Texas și West Virginia, indicele de căldură ajungând până la 38 de grade Celsius. Valul de caniculă ar urma să se deplaseze spre est în următoarele zile, informează Mediafax.

Peste o mie de recorduri de căldură au fost depășite luna aceasta în Statele Unite, au declarat oficiali americani.

În următoarele zile, o "combinație de temperaturi foarte ridicate și umiditate crescută va crea indici de căldură periculoși în centrul SUA", a afirmat Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA).

Poliția de frontieră americană a precizat că temperaturile ridicate sunt de asemenea responsabile pentru creșterea numărului deceselor înregistrate în rândul imigranților ilegali care încearcă să treacă granița din Mexic.

Mai multe drumuri din Oklahoma au crăpat din cauza caniculei, iar zeci de locuitori ai statului au cerut asistență medicală în ultimele zile.

Meteorologii au precizat că temperaturile neobișnuit de mari vor continua până la sfârșitul lunii. Căldura provoacă în medie moartea a 162 de persoane anual, în Statele Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Iulie 2011
Stire din Diverse : Cum să vă feriți de caniculă
Pagina a fost generata in 0.4289 secunde