€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Candidatul opoziției, declarat oficial primar al orașului Istanbul

Ştire online publicată Vineri, 19 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Candidatul principalului partid de opoziție, Ekrem Imamoglu, a fost declarat oficial, miercuri, primar al Istanbulului, după ce renumărarea voturilor exprimate pe 31 martie a fost încheiată, relatează agenția oficială de stat Anadolu, citând un parlamentar al opoziției.

Imamoglu a primit certificatul oficial de la Consiliul Suprem Electoral (YSK) care atestă alegerea sa în funcția de primar al Istanbulului, în pofida unui apel al președintelui partidului la putere, Recep Tayyip Erdogan, care a cerut ca alegerile de la Istanbul să fie anulate și scrutinul să aibă loc din nou. Principalul organism electoral al țării urmează să se pronunțe asupra acestui apel, la o dată încă necunoscută.

Partidul justiției și dezvoltării (AKP) a contestat rezultatele scrutinului de la 31 martie, invocând fraude și cerând o reluarea a alegerilor de la Istanbul.

Candidatul Partidului republican al poporului (CHP) a obținut o victorie la foarte mică diferență față de concurentul AKP, fostul prim-ministru Binali Yildirim, potrivit Reuters.

Noul primar Ekrem Imamoglu a primit un certificat într-o ramă de aur, în cadrul unei ceremonii la un tribunal din Istanbul la care au asistat numeroși ziariști.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7028 secunde