Cancelarul Austriei confirmă organizarea unui summit special în noiembrie

192
Cancelarul Austriei confirmă organizarea unui summit special  în noiembrie - cancelaruljpeg-1537452675.jpg

Articole recomandate

 Cancelarul austriac Sebastian Kurz a confirmat, ieri, că în noiembrie va fi organizat un summit special pentru încheierea negocierilor spinoase de "divorț" dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, transmite AFP.

"S-a ajuns la un acord, va avea loc un summit special în noiembrie și șefii de stat și de guvern vor susține acest lucru", a declarat Kurz, a cărui țară deține președinția semestrială prin rotație a UE.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a indicat, miercuri seară, că va propune organizarea unui astfel de summit la jumătatea lunii noiembrie.

"Cred că știți că abordările sunt încă foarte diferite", a mai spus Kurz, în fața presei, la sosirea sa la a doua zi a summitului liderilor UE de la Salzburg, a cărei agendă este dominată de Brexit.

"Dar, dincolo de discuțiile mediatice asupra acestui subiect, dincolo de luările de poziție publice dure din media, am impresia că amândouă părțile sunt conștiente că nu se poate găsi o soluție decât dacă fiecare face un pas una spre cealaltă", a menționat cancelarul austriac. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5078 secunde