Mai multe ştiri online:

Cancelarul Angela Merkel promovează entuziasmul pentru Europa

Ştire online publicată Luni, 17 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Cancelarul german Angela Merkel a evidențiat Uniunea Europeană ca un proiect de pace, potrivit unui mesaj video difuzat săptămânal, relatează DPA.

„Până în prezent, am locuit în pace în Uniunea Europeană timp de decenii”, a spus cancelarul german într-un mesaj video referitor la Primul Război Mondial, care s-a încheiat în urmă cu peste 100 de ani.

„Și asta pentru că am renunțat la naționalism și am decis să cooperăm. Cooperarea între statele membre ale Uniunii Europene este condiție prealabilă pentru ca noi să putem trăi împreună în mod pașnic și în siguranță în viitor”, a subliniat Merkel.

Ea a analizat o serie de evenimente de dialog cu cetățenii despre Europa care au avut loc anul trecut.

„Personal, am experimentat cât de mult interes există în Europa, și, de asemenea, cât de mult entuziasm este pentru Europa”, a spus cancelarul german. „Mulți dintre cetățenii care au participat la aceste evenimente mi-au spus: «Discutați mai mult despre Europa, nu doar din punct de vedere tehnic, ci și, mai presus de toate, despre marele proiect de pace și despre oportunitatea ca Europa cu valorile și atitudinile ei să vorbească cu o voce comună lumii pentru a schimba viața oamenilor spre bine»”, se arată în mesajul difuzat de cancelarul german. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7985 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4004 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6335 secunde