Canada vrea să înăsprească sancţiunile penale împotriva manifestanţilor anti-vaccinare

450
Canada vrea să înăsprească sancţiunile penale împotriva manifestanţilor anti-vaccinare - 18minneapolisprotest0-1637999238.jpg

Articole de la același autor

Guvernul canadian doreşte să înăsprească sancţiunile penale împotriva manifestanţilor anti-vaccinare, în special a celor care vizează spitalele, după o recrudescenţă a hărţuirii personalului sanitar de la începutul pandemiei, notează AFP, citată de Agerpres.

"Nimeni nu ar trebui să fie intimidat pentru că a oferit sau caută să primească îngrijiri medicale şi toată lumea ar trebui să poată avea acces la îngrijirile de care are nevoie fără obstrucţie", a declarat vineri ministrul justiţiei, David Lametti, într-o conferinţă de presă. Modificările propuse la codul penal canadian au introdus pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru o persoană care a încercat să intimideze personalul sanitar ori să împiedice accesul la o unitate de sănătate.

Referindu-se la anumite manifestaţii din jurul centrelor unde copiii pot fi vaccinaţi din săptămâna aceasta în Canada, ministrul a considerat că este un "comportament odios şi inacceptabil". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.482 secunde