Canada își prelungește misiunile militare în Ucraina și Irak

178
Canada își prelungește misiunile militare în Ucraina și Irak - canada-1553039068.jpg

Articole recomandate

Guvernul canadian a anunțat, luni, că își va prelungi operațiunile militare în Ucraina și Irak, exact după cinci ani de la anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, informează AFP. 


Misiunea canadiană în Irak este prelungită pentru o perioadă de doi ani, iar cea în Ucraina pentru trei ani, au anunțat în fața presei miniștrii canadieni de Externe și al Apărării, Chrystia Freeland și Harjit Sajjan. 


Cei circa 200 de militari canadieni din Ucraina au format deja, din 2015, de când sunt desfășurați în această țară, aproape 11.000 membri ai forțelor armate ucrainene. 


"Este foarte important să trimitem un mesaj clar Ucrainei, poporului ucrainean și comunității internaționale că invazia și anexarea Crimeei este o încălcare gravă a legislației internaționale", a declarat șefa diplomației canadiene Chrystia Freeland. 
În Irak, aproape 250 de soldați canadieni vor continua să antreneze militari din cadrul forțelor de securitate irakiene, în cadrul coaliției internaționale care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI). Șase elicoptere canadiene, dintre care trei de atac, participă de asemenea la această misiune. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde