Donald Tusk:

"Canada, cel mai apropiat partener transatlantic al Uniunii Europene"

110

Articole recomandate

Premierul Justin Trudeau a salutat, ieri, la Montreal, în deschiderea summitului UE-Canada, progresul pe care îl reprezintă, în opinia sa, acordul de liber-schimb CETA, în timp ce președintele Consiliului European, Donald Tusk, a apreciat că Ottawa este "cel mai apropiat partener transatlantic al Uniunii", transmite AFP.

"CETA înseamnă mai mult decât simpla reducere a barierelor vamale și intrarea pe noi piețe, cu CETA, facem comerț altfel", a estimat premierul Canadei, în deschiderea celei de-a 17-a reuniuni la nivel înalt UE-Canada.

După intrarea sa în vigoare, provizoriu, în septembrie 2017, exporturile UE în Canada au crescut cu 15%, potrivit unui oficial european. Exporturile canadiene cu destinația UE au crescut cu 7% în 2018, comparativ cu anul precedent, ajungând la o valoare de aproximativ 44.5 miliarde de dolari (30 miliarde de euro), conform datelor furnizate de Ottawa.

Dincolo de acest acord comercial controversat, ratificat deja de 13 state membre ale UE și de Canada, dar contestat în mai multe țări europene, precum Franța, Trudeau a lăudat cooperarea dintre Ottawa și Bruxelles, considerând că ea reprezintă "un exemplu pentru lume". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4382 secunde