Canada a anunțat OFICIAL ridicarea vizelor pentru români și bulgari

178
Canada a anunțat OFICIAL ridicarea vizelor pentru români și bulgari - canda-1477979206.jpg

Articole recomandate

Ministrul Imigrației de la Ottawa, John McCallum, a anunțat luni noaptea că autoritățile canadiene au de gând să elimine regimul vizelor pentru cetățenii români și bulgari începând cu data de 1 decembrie 2017.


Declarația vine la o zi după ce Canada și UE au semnat acordul de liber schimb CETA, depășind obstacolul impus anterior de executivul regional valon, informează Reuters.

Ca o etapă intermediară, la 1 mai 2017, cetățenii români care au deținut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani (canadian temporary resident visa) sau care dețin, în prezent, o viză validă, valabilă pentru Statele Unite (valid US non-imigrant visa), vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada doar pe baza unei autorizații electronice de călătorie (eTA).

"Colaborăm îndeaproape cu România și Bulgaria și vom continua să lucrăm pentru trecerea la călătorii fără viză, pentru a ne asigura că eliminarea obligativității vizelor, atunci când va avea loc, va fi durabilă și pe termen lung", a declarat John McCallum, ministrul canadian al imigrației.

Acordul Economic și Comercial UE-Canada a fost semnat duminică de premierul canadian Justin Trudeau, precum și de liderii europeni Jean-Claude Juncker, Donald Tusk și Robert Fico - premierul slovac asigură președinția rotativă a blocului comunitar.

Executivul Cioloș a confirmat de duminică ridicarea vizelor pentru cetățenii români în două etape, parțial de la 1 mai 2017 și total de la 1 decembrie 2017.

"Guvernul României salută decizia Guvernului Canadei de a elimina complet vizele pentru cetățenii români începând cu 1 decembrie 2017. Această decizie se regăsește în declarația Summitului UE-Canada și confirmă eforturile depuse de Guvernul României pentru a ajunge la acest rezultat", se arată într-un comunicat al Guvernului, potrivit Realitatea.net.

Executivul precizează că, "în urma discuțiilor intense din ultimele luni între cei doi prim-miniștri, Dacian Cioloș și Justin Trudeau", Guvernul Canadei a confirmat angajamentul de elimina total regimul de vize pentru toți cetățenii români, începând cu 1 decembrie 2017, după o primă etapă de liberalizare parțială de la 1 mai 2017.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5915 secunde