Campanie anti-Soros în Ungaria. Un ONG dă în judecată guvernul, pentru defăimare

133
1
Campanie anti-Soros în Ungaria. Un ONG dă în judecată guvernul, pentru defăimare - campaniejpeg-1508067698.jpg

Articole recomandate

O organizație pentru apărarea drepturilor refugiaților a anunțat, sâmbătă, că a depus plângere în justiție pentru defăimare împotriva guvernului condus de premierul Viktor Orban, pentru conținutul unui chestionar trimis populației în cadrul unei campanii vizând discreditarea miliardarului american George Soros, relatează AFP.

Comitetul Helsinki din Ungaria (HHC) a afirmat într-un comunicat că "faptele prezentate într-un mod fals și înșelător" în chestionar aduc atingere reputației ONG-ului.

În octombrie, guvernul ungar a lansat o consultare populară asupra unui așa-numit "plan Soros", prin care miliardarul american de origine maghiară ar încerca să aducă în Uniunea Europeană milioane de refugiați din Africa și Asia. Zeci de mii de chestionare au fost trimise populației în cadrul acestei campanii.

Unul din cele șapte puncte ale chestionarului afirmă că HHC, care a acceptat să fie finanțat de George Soros, s-a pronunțat pentru relaxarea pedepselor pentru infracțiunile comise de migranți, în raport cu cele aplicate cetățenilor ungari.

Comitetul a respins această afirmație, subliniind că luptă de 28 de ani pentru egalitatea în drepturi în Ungaria. Autoritățile care au organizat această consultare trebuie "să își prezinte scuze și să plătească despăgubiri de două milioane de forinți (6.500 de euro)", a adăugat ONG-ul. 

Comentează știrea

nino1
16 octombrie 2017

Ar trebuie ca lumea sa-l numeasca: POrcul Soros, inimical nr 1 al Europei! Soros trebuie interzis sa sse amestece in treburile internekle ale Natiunilor Europei! Arestatil pt 2 ani de zile, si dupa anchetatil! 10000 de marturii ca sia bagat nasul in treburile interne ale multor tari!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3023 secunde