Șefa diplomației europene, Federica Mogherini:

"Campania electorală nu a fost echitabilă în Turcia"

168

Articole recomandate

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a criticat condițiile campaniei electorale din Turcia, apreciind că aceasta nu a fost echitabilă, informează AFP. 


Într-un comunicat, Federica Mogherini și comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, au luat act de evaluarea OCSE și a Consiliului Europei care au denunțat într-un raport preliminar absența "oportunităților egale pentru candidați". 


"Așa cum a evaluat misiunea OSCE de observare a alegerilor, alegătorii au avut o opțiune reală, dar condițiile de campanie nu au fost echitabile", au declarat ei. 


"În plus, cadrul juridic restrictiv și puterile conferite de starea actuală de urgență restricționează libertatea de întrunire și de exprimare, inclusiv în mass-media", adaugă Mogherini și Hahn, care se angajează totuși să "colaboreze cu președintele și cu parlamentul turc pentru a răspunde împreună la numeroase provocări comune care ne așteaptă". 


Președintele Recep Tayyip Erdogan a câștigat, duminică, un nou mandat cu puteri sporite la conducerea Turciei, iar alianța dominată de partidul său a obținut majoritatea în parlament. Opoziția și-a recunoscut înfrângerea, denunțând o campanie electorală incorectă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3212 secunde