CAMIONUL GROAZEI, 39 MORȚI! Anchetă privind traficul cu vietnamezi, în străinătate

215
CAMIONUL GROAZEI, 39 MORȚI! Anchetă privind traficul cu vietnamezi, în străinătate - camion11571831408-1572176244.jpg

Articole recomandate

Premierul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, a dispus o investigație privind traficul cu vietnamezi în străinătate, în contextul informațiilor terifiante conform cărora majoritatea victimelor tragicului incident din Marea Britanie, unde au fost găsite 39 de cadavre într-un camion, ar fi vietnamezi, au relatat sâmbătă media de stat, preluate de DPA.

"Trebuie să investigați și să descoperiți cazurile de cetățeni vietnamezi care sunt duși ilegal în țări străine și să vă ocupați cu strictețe de orice nereguli", a transmis Phuc într-un comunicat, citat de ziarul local VnExpress.

Phuc a mai cerut Ambasadei vietnameze din Marea Britanie să colaboreze cu poliția britanică și să ajută la identificare victimelor.

Ambasada vietnameză a creat de asemenea o linie telefonică specială pentru cetățenii vietnamezi implicați care caută asistență, conform guvernului vietnamez.

Multe familii vietnameze sunt acum îngrijorate de soarta copiilor lor dispăruți. Conform unor informații din media locale, 13 familii din centrul Vietnamului au raportat dispariția copiilor lor de la 23 octombrie.

După ce poliția britanică a descoperit 39 de cadavre într-un camion în Essex săptămâna trecută, primele sale comunicate sugerau că toți migranții ar fi cetățeni chinezi. Acum se pare că majoritatea sunt vietnamezi.

La 25 octombrie, un activist pentru drepturile omului a dezvăluit un mesaj de la un tânăr de 26 de ani trimis mamei sale din Vietnam în care scria că "mor din cauză că nu mai pot să respir".

Sute de cetățeni vietnamezi sunt traficați în Marea Britanie în fiecare an, conform organizației de caritate ECPAT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Octombrie 2019
Stire din Economie : Forumul de Afaceri România - Vietnam
Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Stire din Economie : Forumul de Afaceri România – Vietnam
Pagina a fost generata in 0.393 secunde