Cameron, pregătit să ordone lovituri aeriene împotriva Statului Islamic în Libia și Siria

82
Cameron, pregătit să ordone lovituri aeriene împotriva Statului Islamic în Libia și Siria - davidcameron010-1438012296.jpg

Articole recomandate

Premierul Britanic David Cameron a declarat luni, la Jakarta, că este pregătit să ordone lovituri aeriene împotriva pozițiilor militanților islamiști în Libia și Siria, pentru a preveni atacuri teroriste pe străzile din Marea Britanie, transmite Agerpres.ro.



'Dacă există o amenințare la adresa Marii Britanii sau a poporului nostru pe străzile noastre (...) suntem capabil să-i punem capăt luând măsuri imediate împotriva acestei amenințări', a subliniat Cameron, adresându-se reporterilor după aterizarea la Jakarta, prima etapă a turneului său de patru zile în Asia de Sud-Est, care va mai cuprinde Singapore, Vietnam și Malaezia.

'Ca prim-ministru, întotdeauna aș dori să încerc și să iau acea măsură (...) fie că problema provine din Libia, Siria sau din oricare altă parte', a continuat David Cameron.

Potrivit Reuters, premierul britanic intenționează să folosească acest turneu sud-asiatic pentru a crea noi alianțe politice în scopul contracarării unei amenințări pe care el a descris-o drept un 'cult al morții'.

În august 2014, Marea Britanie a ridicat alerta teroristă la nivelul la care un atac este considerat 'foarte probabil'.

David Cameron urmează să se întâlnească luni cu președintele indonezian Joko Widodo, cu care va discuta despre dezvoltarea relațiilor economice și creșterea cooperării în combaterea terorismului internațional.

Combaterea amenințării islamiste constituie o prioritate a guvernului de la Londra, după ce 30 de britanici au fost uciși într-un atentat comis luna trecută în stațiunea tunisiană Sousse, atac revendicat de Statul Islamic.

Potrivit autorităților tunisiene, atacatorul, un tânăr de 22 de ani, se antrenase într-o tabără jihadistă din Libia.

Marea Britanie participă deja la campania aeriană condusă de SUA împotriva pozițiilor Statului Islamic în Irak, iar David Cameron vrea să obțină sprijinul parlamentului în acest an pentru extinderea acestei participări la Siria. Este însă pentru prima dată, remarcă Reuters, când șeful guvernului britanic vorbește despre perspectiva bombardării unor ținte în Libia, țară aflată în haos.

Declarația sa survine după ce publicația The Sunday Telegraph a relatat că premierul și consilierii săi au discutat despre cum ar putea Londra să contribuie la înfrângerea militanților islamiști în Libia dacă în această țară se va instala un guvern stabil.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6636 secunde