€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Camera Reprezentanților dizolvată, alegeri anticipate în Japonia, în decembrie

Ştire online publicată Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012. Autor: Cuget Liber Online.
Premierul nipon Yoshihiko Noda a dizolvat, vineri, Camera Reprezentanților (camera inferioară a Dietei, legislativul nipon bicameral) deschizând calea organizării de alegeri anticipate la 16 decembrie, informează Kyodo. 


Împăratul Akihito a aprobat propunerea șefului executivului de la Tokyo. Conform tradiției nipone, Akihito a ridicat brațele spre cer urându-le „banzai (viață lungă)” deputaților.

„Camera inferioară este dizolvată conform articolului 7 din Constituția niponă”, a declarat președintele Camerei Reprezentanților, Takahiro Yokomichi, în cadrul unei ședințe plenare.

Campania electorală ar urma să înceapă la 4 decembrie, conform Partidului Democrat din Japonia (PDJ, centru-stânga de guvernământ), care a indicat că această agendă reprezintă interesul național, nu pe cel al partidului.

Potrivit Constituției nipone, scrutinul trebuie organizat la maximum 40 de zile după dizolvarea legis-lativului. În cadrul unei dezbateri în Dietă (legislativul nipon bicameral), premierul Yoshihiko Noda a condiționat dizolvarea camerei inferioare a legislativului de sprijinul acordat în mai multe dosare de Partidul Liberal Democrat (PLD, conservator de opoziție) și de aliații acestuia în cadrul opoziție conservatoare. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7135 secunde