Camera Reprezentanților dizolvată, alegeri anticipate în Japonia, în decembrie

175
Camera Reprezentanților dizolvată,  alegeri anticipate în Japonia, în decembrie - parlamentuljaponieilaunpasdedizo-1353100215.jpg
Premierul nipon Yoshihiko Noda a dizolvat, vineri, Camera Reprezentanților (camera inferioară a Dietei, legislativul nipon bicameral) deschizând calea organizării de alegeri anticipate la 16 decembrie, informează Kyodo. 


Împăratul Akihito a aprobat propunerea șefului executivului de la Tokyo. Conform tradiției nipone, Akihito a ridicat brațele spre cer urându-le "banzai (viață lungă)" deputaților.

"Camera inferioară este dizolvată conform articolului 7 din Constituția niponă", a declarat președintele Camerei Reprezentanților, Takahiro Yokomichi, în cadrul unei ședințe plenare.

Campania electorală ar urma să înceapă la 4 decembrie, conform Partidului Democrat din Japonia (PDJ, centru-stânga de guvernământ), care a indicat că această agendă reprezintă interesul național, nu pe cel al partidului.

Potrivit Constituției nipone, scrutinul trebuie organizat la maximum 40 de zile după dizolvarea legis-lativului. În cadrul unei dezbateri în Dietă (legislativul nipon bicameral), premierul Yoshihiko Noda a condiționat dizolvarea camerei inferioare a legislativului de sprijinul acordat în mai multe dosare de Partidul Liberal Democrat (PLD, conservator de opoziție) și de aliații acestuia în cadrul opoziție conservatoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2925 secunde