"Califatul" Statului Islamic a căzut. "Un pericol major este eliminat!"

182

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a salutat, sâmbătă, căderea califatului autoproclamat al grupării jihadiste Statul Islamic, apreciind că un pericol major pentru Franța a fost eliminat, potrivit AFP. 


"Un pericol major pentru țara noastră a fost eliminat. Dar amenințarea rămâne și lupta împotriva grupărilor teroriste trebuie să continue", a afirmat el în două mesaje transmise prin Twitter prin care omagiază coaliția internațională, după anunțarea cuceririi în Siria a ultimului bastion al celei mai temute organizații jihadiste din lume. 


Franța contribuie cu 1.200 de militari la operațiunile coaliției internaționale împotriva Statului Islamic. Aceștia s-au alăturat prin operațiuni aeriene forțelor speciale în Siria, artileriei și formațiunilor armatei irakiene. 


Franța a fost traumatizată de seria atentatelor jihadiste comise pe teritoriul său național din 2015. Dezbaterea s-a concentrat în ultimele săptămâni pe problema posibilei repatrieri a jihadiștilor francezi, capturați în Siria, într-un moment în care zeci dintre ei, uneori împreună cu copiii lor, fugeau din ultima redută jihadistă din Baghouz.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5186 secunde