"Cadou de Crăciun" coreean pentru SUA?

180

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a respins marți preocupările legate de 'cadoul de Crăciun' anunțat de Coreea de Nord, afirmând că este pregătit pentru orice 'surpriză', în contextul termenului limită dat Washingtonului pentru a oferi concesii Phenianului, transmit dpa, Reuters și AFP, citate de Agerpres.

'Vom vedea care este surpriza și ne vom ocupa de ea cu mult succes. Vom vedea ce se întâmplă', le-a declarat Trump reporterilor la reședința sa de la Mar-a-Lago, Florida, unde își petrece sărbătorile.

Îngrijorările legate de Coreea de Nord s-au intensificat după ce aceasta a dat termen limită Washingtonului până la finalul anului pentru a-i ridica sancțiunile, anunțând un 'cadou de Crăciun' de rău augur dacă această cerere nu-i va fi satisfăcută.

Întrebat despre posibilitatea ca acest cadou să fie un test cu rachetă cu rază lungă, președintele american a replicat: 'Poate este un cadou drăguț'. 'Poate (...) îmi trimite o vază frumoasă, în loc de un test cu rachetă', a glumit Trump.

Negocierile au intrat în impas după eșecul summitului care i-a reunit pe președintele american Donald Trump și pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în februarie, în Vietnam. Părțile nu au reușit să convină asupra pașilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci mai multe teste cu rachete cu rază scurtă. Conducerea de la Phenian a subliniat că nu este interesată de noi discuții cu SUA privind dezarmarea atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancțiunile.

Ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat în această lună că SUA au termen până la sfârșitul anului pentru a oferi concesii. 'Depinde în totalitate de SUA ce cadou de Crăciun vor alege', a afirmat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4112 secunde