Burberry a dat foc la 36,5 milioane de dolari! Cum se explică gestul extrem

189
Burberry a dat foc la 36,5 milioane de dolari! Cum se explică gestul extrem - hkcentralpacificplaceshopburberr-1532068934.jpg

Articole recomandate

Anul trecut, producătorul de îmbrăcăminte Burberry a incendiat marfă în valoare de aproximativ 29 milioane lire sterline (36,5 milioane dolari), pentru a nu fi obligat să o vândă la preț redus, scrie The Times.

Potrivit publicației, în ultimii cinci ani, compania a distrus colecții în valoare totală de 90 miioane lire sterline, adică în jur de 117,6 milioane dolari. Jurnaliștii de la The Times au calculat că firma a lichidat circa 20.000 de haine, chiar și dintre cele scumpe. Un simplu pardesiu, spre exemplu, costă pete 1880 de dolari.

Acționarii companiei s-au declarat nemulțumiți de situația creață, dar Burberry și-a justificat hotărârea afirmând că, astfel, își apăra renumele, proprietatea intelectuală, evitând, totodată, că produsele ei de lux să apăra în magazine ieftine.

Analiștii consideră că de vină sunt prețurile prea mari de pe piețele asiatice. Cel mai accesibil rucsac Burberry ajunge la 1200 de dolari, iar ținând cont de costurile de transport și taxe, prețul va crește considerabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8752 secunde