Președintele Rumen Radev:

"Bulgarii pot vedea singuri că avem un sistem judiciar funcțional"

130
1

Articole recomandate

"Ceea ce contează pentru poporul bulgar este faptul că ei pot vedea singuri că avem un sistem judiciar funcțional și că luptăm contra criminalității organizate și corupției", a declarat, ieri, președintele bulgar, Rumen Radev, la o zi după publicarea raportului anual al Comisiei Europene referitor la reforma judiciară și combaterea corupției, elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), transmite BTA.

Radev a adăugat că succesul real va veni atunci când politicienii bulgari vor începe să se raporteze la poporul bulgar și nu la Bruxelles.

Partidele aflate la guvernare la Sofia și reprezentanții sistemului judiciar estimează că raportul publicat, miercuri, este cel mai bun din 2007 până în prezent, în timp ce formațiunile de opoziție susțin că raportul critică dur Bulgaria pentru că nu a reușit să facă progrese în legătură cu niciuna dintre recomandările cuprinse în raportul din ianuarie 2017.

În opinia președintelui Curții Supreme de Casație bulgare, Lozan Panov, raportul Comisiei Europene nu poate schimba realitatea și sistemul judiciar din Bulgaria.

"Raportul nu face noi recomandări și asta nu pentru că acestea nu sunt necesare, ci pentru că poate nimeni nu își face vreo iluzie că ele vor fi îndeplinite", a subliniat Panov. 

Comentează știrea

costica
18 noiembrie 2017
operator pc

Oferta extrem de serioasa !Cautam oameni pasionati care doresc sa lucreze pe Internet, part-time sau ca un al doilea loc de munca. Salariu 200 eur. Garantam prin contract plata salariului. Metode de lucru si dovezi de seriozitate dupa primirea codului de reprezentant. Rugam seriozitate maxima ! Detalii numai la email pacurarucostica1963@gmail com

Pagina a fost generata in 1.1738 secunde