Bulgaria va continua să sprijine integrarea europeană a Serbiei

161
Bulgaria va continua să sprijine integrarea europeană a Serbiei - bulgaria-1556020367.jpg

Articole recomandate

"Bulgaria va continua să susțină Serbia pe calea integrării europene, așa cum a făcut până acum", a declarat, luni, ministrul bulgar de Externe, Ekaterina Zaharieva, în timpul întrevederii avute la Sofia cu ministrul sârb al integrării europene, Jadranka Joksimovic, informează novinite.com.

Potrivit șefei diplomației bulgare, integrarea europeană a Balcanilor Occidentali este o prioritate a politicii externe a Bulgariei.

Zaharieva, care este vicepremier în guvernul de la Sofia, a subliniat că o regiune a Balcanilor stabilă înseamnă o Europă stabilă, lucru reafirmat de Bulgaria în perioada în care a deținut președinția semestrială a Consiliului UE (1 ianuarie - 30 iunie 2018), când au fost deschise două noi capitole de negocieri de aderare între Belgrad și Uniunea Europeană.

Ekaterina Zaharieva și Jadranka Joksimovic au insistat pe importanța proiectelor comune bulgaro-sârbe în sectoarele energiei și transporturilor și au evidențiat că există potențial pentru dezvoltarea cooperării între Sofia și Belgrad în educație și știință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4896 secunde