€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Bulgaria va continua să sprijine integrarea europeană a Serbiei

Ştire online publicată Miercuri, 24 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
„Bulgaria va continua să susțină Serbia pe calea integrării europene, așa cum a făcut până acum”, a declarat, luni, ministrul bulgar de Externe, Ekaterina Zaharieva, în timpul întrevederii avute la Sofia cu ministrul sârb al integrării europene, Jadranka Joksimovic, informează novinite.com.

Potrivit șefei diplomației bulgare, integrarea europeană a Balcanilor Occidentali este o prioritate a politicii externe a Bulgariei.

Zaharieva, care este vicepremier în guvernul de la Sofia, a subliniat că o regiune a Balcanilor stabilă înseamnă o Europă stabilă, lucru reafirmat de Bulgaria în perioada în care a deținut președinția semestrială a Consiliului UE (1 ianuarie - 30 iunie 2018), când au fost deschise două noi capitole de negocieri de aderare între Belgrad și Uniunea Europeană.

Ekaterina Zaharieva și Jadranka Joksimovic au insistat pe importanța proiectelor comune bulgaro-sârbe în sectoarele energiei și transporturilor și au evidențiat că există potențial pentru dezvoltarea cooperării între Sofia și Belgrad în educație și știință.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6906 secunde