Comisarul european Dimitris Avramopoulos:

"Bulgaria, un bun exemplu de protejare a frontierelor externe ale UE"

138

Articole recomandate

"Bulgaria este un bun exemplu al modului în care îți poți gestiona frontierele și în același timp frontierele externe ale Uniunii Europene", a declarat, ieri, comisarul european pentru migrație și afaceri interne Dimitris Avramopoulos, înaintea unei reuniuni informale a miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne din UE, desfășurată la Sofia, transmite BTA.

Oficialul european a spus că Europa trebuie să găsească o cale de a crea și adopta un sistem de azil comun european.

"Nicio decizie nu va fi luată astăzi, dar cred că miniștrii vor contribui într-o manieră constructivă la găsirea unei soluții", a afirmat Avramopoulos, în cadrul reuniunii organizate de președinția bulgară a Consiliului UE.

El a adăugat că "redistribuirea solicitanților de azil funcționează", peste 30.000 de persoane fiind relocate între statele membre.

"Am făcut mari progrese referitor la sprijinul și contribuția tuturor statelor membre. Dar trebuie să fim vigilenți: nu știi niciodată ce ne rezervă viitorul. Iată ce încercăm să facem: să elaborăm scheme, politici, pentru a furniza statelor membre și UE mijloacele necesare pentru a trata probleme asemănătoare în viitor", a explicat comisarul european, referindu-se la politica UE în domeniul migrației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7522 secunde