Bulgaria își va trimite bolnavii de COVID în străinătate

189
Bulgaria își va trimite bolnavii de COVID în străinătate - bulgariacovid-1635085014.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile din Bulgaria au anunţat sâmbătă că urmează să trimită în străinătate pacienţi bolnavi de COVID-19 după ce al patrulea val al pandemiei a copleşit capacitatea sistemului său sanitar.

Ministrul Sănătăţii, Stoicio Katsarov, a avertizat că vor fi probleme uriaşe în cazul în care curba contaminărilor nu scade în următoarele 10-15 zile.

„Capacitatea noastră în ceea ce priveşte personalul şi ventilatoarele este aproape epuizată, va trebui să căutăm ajutor în străinătate”, a spus el la postul de televiziune Nova TV.

„Se poartă discuţii cu UE pentru a transfera pacienţi în alte ţări, dacă se va ajunge acolo”, a adăugat ministrul bulgar, care a mai spus că nu este exclus un nou lockdown, relatează AFP.

În pofida introducerii necesităţii prezentării certificatului de vaccinare în restaurante şi centre comerciale, experţii estimează că valul actual ar putea provoca între 5.000 şi 9.000 de infectări zilnice în următoarele două săptămâni, într-o ţară cu o populaţie de 6,9 milioane de locuitori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.006 secunde