Bulgaria își alege primarii. Miza cea mare a politicienilor este Sofia

124
Bulgaria își alege primarii. Miza cea mare a politicienilor este Sofia - incepeinstructaj1414152696-1572173296.jpg

Articole recomandate

Bulgarii au început duminică să voteze în alegerile pentru primării și consiliile locale, iar miza este dacă partidul de centru-dreapta al premierului Boiko Borisov, GERB, va reușit să repete victoria categorică din urmă cu patru ani.


GERB ar urma să iasă din nou câștigător, iar Borisov pare pregătit să rămână premier până la sfârșitul mandatului său, în 2021, a afirmat Parvan Simeonov, directorul Gallup International - Bulgaria, cu sediul la Sofia. "Chiar dacă ar aduce o catastrofă electorală neașteptată pentru GERB, alegerile pentru primării și consiliile locale de duminică nu sunt un test pentru stabilitatea guvernului. Miza este climatul politic general din țară", a adăugat el.

Opoziția este mult mai diversificată și ar putea atrage noi votanți, însă este împărțită între socialiști, care mizează pe sentimentele pro-rusești și pe nostalgie, și un bloc liberal pro-occidental mai mic, dar vizibil și creativ. Această divizare "este un noroc pentru GERB", a mai spus Simeonov.

Atenția se concentrează în special pe cursa pentru primăria capitalei Sofia, unde primarul actual, Iordanka Fandakova, de la GERB, încearcă să obțină un al patrulea mandat, informează stiripesurse.ro.

Contracandidata sa din partea opoziției, aflată pe o opoziție puternică, este independenta Maya Manolova, fost ombudsman național. Maya Manolova este susținută de socialiști și de alte câteva partide.

Alți 17 candidați sunt în cursa pentru primăria Sofiei, dar numai Manolova este considerată un concurent serios pentru Fandukova,

"Opoziția încearcă să se impună la Sofia și în alte mari orașe, cum ar fi Plovdiv. O victorie ar transmite o poziție puternică", a mai spus Simeonov, potrivit stiripesurse.ro.

Al doilea tur de scrutin este programat pentru 3 noiembrie acolo unde nu va exista un candidat care să obțină peste 50% din voturi din primul tur.

Urnele se vor închide la ora locală 20.00 (18.00 GMT). Sunt așteptate la urne 6,2 milioane de persoane cu drept de vot.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0344 secunde