€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Brigăzi militare pentru supravegherea infrastructurilor vitale, în Venezuela

Ştire online publicată Luni, 18 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Nicolas Maduro a anunțat crearea unei brigăzi militare care să supravegheze infrastructurile publice furnizoare de apă și electricitate, după îndelungata pană de curent care a afectat Venezuela, transmite AFP. 


Într-o intervenție transmisă pe posturile de radio și de televiziune, Maduro a declarat: „Comandamentul pentru apărarea serviciilor strategice de bază ale statului va avea misiunea de a asigura securitatea fizică și cibernetică a infrastructurilor și de a monitoriza întreținerea echipamentului”. 


Liderul socialist a învinuit încă o dată SUA pentru pana de proporții produsă. SUA sunt, în opinia sa, sursa unor atacuri succesive împotriva celei mai mari centrale hidroelectrice din Venezuela, conduse de John Bolton, consilierul pentru securitatea națională al președintelui Donald Trump. 


Tăierea curentului electric produsă pe 7 martie a afectat întreaga țară, timp de aproape șase zile. Marți, guvernul a asigurat că distribuția de electricitate a fost restabilită pe întreg teritoriul țării, dar vineri, s-au mai înregistrate pene de curent în vestul Venezuelei. 


Nicolas Maduro acuză, de asemenea, opoziția că a elaborat un plan menit să „însoțească blocarea distribuției de curent cu un val de violență generalizată” care, a declarat președintele contestat, a fost neutralizat.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9844 secunde