Donald Trump, discuții cu regina Elisabeta a II-a:

"Brexit-ul, o problemă foarte complexă"

202

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump pare să fi încălcat protocolul regal făcând publică discuția sa privată cu regina Elisabeta a II-a care,m potrivit liderului de la Casa Albă, consideră că Brexit-ul este "o problemă foarte complexă", într-un interviu pentru presa britanică, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Donald Trump, care a provocat deja nemulțumirea autorităților în timpul vizitei sale de patru zile în Marea Britanie criticând-o pe șefa guvernului, Theresa May, pentru modul în care a gestionat Brexit-ul, s-a întâlnit, vineri, cu regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor. 


El i-a spus apoi comentatorului de televiziune Piers Morgan că a discutat cu regina chestiunea sensibilă a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. 


"Ea a spus - și are dreptate - că este o problemă foarte complexă, cred că nimeni nu își imagina cât de complexă va fi. Toată lumea a crezut că va fi așa: «A, e simplu, aderăm sau nu aderăm, sau să vedem ce se va întâmpla»", a declarat Trump, conform unui interviu apărut în publicația Mail on Sunday. 


Vorbind despre regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 92 de ani, Trump a declarat că este "o femeie incredibilă, este atât de ageră, este atât de frumoasă, și când spun frumoasă, mă refer interior și exterior. Asta înseamnă o femeie frumoasă". 


Întrebat dacă este de părere că regina l-a plăcut, Trump a spus: "Ei bine, nu vreau să vorbesc în numele ei, dar pot să vă spun că mi-a plăcut de ea. De obicei asta ajută. Mi-a plăcut mult de ea. Foarte elegantă. Și foarte frumoasă. A fost ceva foarte special". 


În privința ieșirii Marii Britanii din UE, Trump a mai declarat că i-a transmis premierului May că Londra trebuie să obțină o derogare privind Brexit-ul cu UE, astfel încât să poată apoi semna un acord comercial exhaustiv cu SUA. În ciuda unei serii de dezacorduri diplomatice între Marea Britanie și Trump, Theresa May speră să ajungă rapid la un astfel de acord după ieșirea din UE. 


După ce a participat la summitul NATO de la Bruxelles și a efectuat o vizită oficială în Marea Britanie, președintele american s-a aflat, ieri, în Scoția, iar astăzi se întâlnește, la Helsinki, cu omologul său rus Vladimir Putin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5582 secunde