Ambasadorii statelor UE au decis:

Brexit-ul, amânat cu trei luni, până la 31 ianuarie 2020

203
Brexit-ul, amânat cu trei luni, până la 31 ianuarie 2020 - brexit-1572304631.jpg

Articole recomandate

Cele 27 de state care vor rămâne în Uniunea Europeană au decis, ieri, la Bruxelles, să accepte solicitarea Londrei de amânare a Brexitului cu trei luni, până la 31 ianuarie 2020, a anunțat pe Twitter președintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Propunerea care a fost analizată prevede o amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020, dar cu posibilitatea ca Regatul Unit să iasă din UE de la 1 decembrie 2019 sau de la 1 ianuarie 2020 în caz de ratificare a acordului înainte de aceste termene. 
Toate țările UE au convenit săptămâna trecută asupra necesității unei a treia amânări a Brexitului pentru a evita o ieșire fără acord și s-au pus de acord să ia o decizie asupra subiectului prin procedură scrisă, fără a fi necesară convocarea unui summit. 
Majoritatea țărilor sunt deschise la o amânare de trei luni, pe care Boris Johnson a fost constrâns de lege să o solicite. În ceea ce o privește, Franța a insistat asupra necesității unei justificări pentru acest lucru. 


"Nu trebuie să dăm timp în baza unei ficțiuni politice, ci a unor alegeri sau a unui al doilea referendum", a repetat, duminică, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin. 


La peste trei ani de la referendumul în care britanicii au votat în proporție de 52% pentru părăsirea Uniunii Europene, deputații britanici au aprobat în principiu, pe 22 octombrie, acordul încheiat de UE cu premierul britanic Boris Johnson, dar au respins calendarul de marș forțat pe care acesta dorea să-l impună legislativului. 


Regatul Unit trebuia inițial să părăsească UE pe 29 martie 2019, o dată-limită amânată deja în două rânduri, mai întâi până la 12 aprilie și apoi până la 31 octombrie. 


XXX 
Deputații britanici urmează să supună la vot o moțiune a premierului Boris Johnson care propune organizarea de alegeri anticipate pe 12 decembrie. 


Liderul conservator speră ca până la acea dată să obțină adoptarea în parlament a textelor necesare pentru punerea în aplicare a acordului de Brexit convenit, în urmă cu zece zile, la Bruxelles. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2321 secunde