Brexit: Londra nu își va plăti factura în absența unui acord comercial

149
Brexit: Londra nu își va plăti factura în absența unui acord comercial - brexitlondranuvaplatifactura-1512990830.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie nu va plăti Uniunii Europene factura sa de "divorț" estimată la 40-45 miliarde de euro dacă nu va reuși să încheie un acord comercial cu Bruxellesul, a afirmat, ieri, ministrul pentru Brexit, David Davis, relatează AFP.

Cele două părți au ajuns, vineri, la un compromis asupra principiilor reglementării financiare a Brexitului în cadrul unui acord privind modalitățile de ieșire a Marii Britani din UE cu începere de la sfârșitul lui martie 2019, deschizând calea discuțiilor legate de viitoarea lor relație comercială.

Întrebat dacă Londra își va achita factura în absența unui acord comercial, David Davis a răspuns la BBC că aceasta va fi "condiționată de obținerea unei perioade de tranziție și condiționată de un acord comercial".

"Fără acord înseamnă că nu vom plăti", a insistat el, apreciind, totuși, că posibilitatea ca Londra să părăsească UE fără vreun acord comercial s-a diminuat radical.

El s-a arătat favorabil unui acord de liber-schimb asemănător celui încheiat între UE și Canada, CETA, incluzând domenii suplimentare cum ar fi serviciile financiare. În absența unui acord comercial, Marea Britanie s-ar confrunta cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului (PMC), sinonime cu bariere vamale și tarifare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1125 secunde