Brexit. Cabinetul May convine favorizarea imigranților cu înaltă calificare

174
Brexit. Cabinetul May convine favorizarea imigranților cu înaltă calificare - brexit-1537878615.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Theresa May și miniștrii săi au convenit ca sistemul de imigrare post-Brexit să se axeze pe atragerea de lucrători cu înaltă calificare și să nu acorde un tratament preferențial cetățenilor Uniunii Europene, scrie presa britanică, preluată de Reuters.

Acordul de principiu al cabinetului privind un sistem bazat pe calificări, nu pe naționalitate, dă curs unei recomandări a Comitetului Consultativ privind Migrația (MAC), un organism independent, care a fost sprijinit și de Partidul Laburist.

Răspunzând îngrijorărilor unor sectoare din economie, planul susținut luni de cabinetul May va permite totuși un acces limitat pentru muncitorii cu calificare redusă, afirmă presa.

Săptămâna trecută, comitetul consultativ a recomandat ca, după ieșirea țării din UE, să se acorde prioritate imigranților înalt calificați, alarmând companiile din sectoarele cu mână de lucru slab calificată și salarii scăzute. Conform raportului MAC, datele arată că imigranții cu calificare înaltă au un impact pozitiv mai mare asupra productivității decât cei cu calificare scăzută.

Raportul comitetului mai recomandă să nu fie acordat tratament preferențial pentru lucrătorii din Uniunea Europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.493 secunde