Boris Johnson provoacă opoziția să voteze o moțiune de cenzură

113
Boris Johnson provoacă opoziția să voteze o moțiune de cenzură - boris-1569499784.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Boris Johnson a lansat, miercuri, o provocare opoziției, în fața deputaților reuniți într-o atmosferă incendiară, să voteze o moțiune de cenzură, pentru a debloca criza legată de Brexit, relatează AFP.

"Parlamentul trebuie fie să stea deoparte și să lase guvernul să pună în aplicare Brexitul, fie să prezinte o moțiune de cenzură", a declarat prim-ministrul conservator, la o zi după hotărârea istorică a Curții Supreme, care a anulat decizia sa de a suspenda parlamentul.

Deputații au "până la sfârșitul ședinței de astăzi (n.r. - miercuri) pentru a prezenta o moțiune de cenzură împotriva guvernului! Dați-i drumul! Și o vom putea vota mâine!", a continuat Boris Johnson. "Vor avea curajul să facă asta? Sau vor refuza să-și asume responsabilitatea?", a mai supus el, ridicând tonul pentru a acoperi huiduielile opoziției.

"De ce le este frică?", a lansat prim-ministrul, criticând un "parlament paralizat" care "va continua să saboteze negocierile" privind Brexitul cu Uniunea Europeană, și reiterând apelul său la organizarea de alegeri legislative anticipate.

Acest lucru i-ar permite să scape din situație actuală de criză și să aibă mâinile libere pentru a-și desfășura strategia privind Brexitul, până în prezent sistematic respinsă de parlament de la instalarea sa la putere în iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.542 secunde