Boris Johnson este indignat și frustrat de fluxurile de migranți

227
Boris Johnson este indignat și frustrat de fluxurile de migranți - fondborisjohnson-1631196059.jpg

Articole de la același autor

Boris Johnson s-a plâns, chiar înainte de o întâlnire a miniștrilor britanic și francez de Interne, de faptul că Franța nu face suficient pentru a opri activitatea traficanților de refugiați din Canalul Mânecii. Premierul britanic susține că UK depinde foarte mult de ce fac francezii.

Guvernul de la Londra, determinat să-și accentueze eforturile împotriva imigrației după Brexit, încearcă să oprească trecerile prin Canalul Mânecii, deseori extrem de periculoase pentru refugiați și cere Franței să acționeze mai ferm pentru a le opri.

În ultimele luni, numărul de traversări ale Canalului s-au înmulțit semnificativ, mai ales din cauza vremii mai bune.

Interpelat în Parlament pe acest subiect, Boris Johnson a spus că împărtăşeşte indignarea şi frustrarea (deputatului care i-a pus întrebarea - n.red.) cu privire la atitudinea crudă a gangsterilor, criminalilor care iau bani de la oameni disperaţi şi speriaţi pentru a-i ajuta să facă o trecere foarte periculoasă, conform Agerpres.

El a dat asigurări că guvernul său încearcă să rezolve problema în cel mai bun mod posibil, care înseamnă a asigura că ei nu părăsesc coastele Franţei. „Depindem foarte mult de ceea ce fac francezii”, a spus el.

Ministrul de interne Priti Patel a discutat despre acest subiect miercuri cu omologul său francez Gérald Darmanin cu ocazia unei reuniuni internaţionale la Londra. Calificând aceste discuţii drept constructive, Priti Patel a spus că a spus că a pune capăt traversărilor este o prioritate absolută pentru poporul britanic.

În cadrul unei precedente întâlniri de la sfârşitul lui iulie, Londra s-a angajat să plătească Franţei peste 60 de milioane de euro în 2021-2022 pentru a finanţa întărirea prezenţei forţelor de ordine franceze pe coastă.

Însă, conform presei britanice, Priti Patel a ameninţat la începutul săptămânii în Parlament că nu va oferi aceste fonduri promise dacă nu există progrese de partea franceză.

„Franţa desfăşoară mijloace considerabile, şi în creştere constantă, pentru a împiedica trecerile spre Marea Britanie, indiferent dacă sunt pe cale terestră sau maritimă”, a subliniat la rândul său pentru ministerul de interne francez, indicând că autorităţile franceze au împiedicat mai mult de una din două treceri de la începutul anului, adică peste 10.000 de migranţi.

Finanţarea britanică reprezintă o contribuţie justă la acest efort, care revine în principal forţelor franceze. Condiţiile acestei finanţări au fost negociate în detaliu cu partea britanică şi nu a fost niciodată vorba de a condiţiona plata de obiective cuantificabile, a afirmat aceeaşi sursă, avertizând că o astfel de abordare ar însemna o pierdere gravă de încredere în cooperarea noastră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.516 secunde