Boris Johnson acuzat că urmărește obținerea unui Brexit fără acord

168
Boris Johnson acuzat că urmărește obținerea unui Brexit fără acord - borisjohnson-1564521932.jpg
Premierul scoțian Nicola Sturgeon l-a acuzat, ieri, din nou pe prim-ministrul britanic Boris Johnson, aflat în vizită oficială în Scoția, că urmărește să obțină un Brexit fără acord, într-un moment în care această perspectivă stârnește controverse în Regatul Unit, transmite AFP.


"După discuțiile cu Boris Johnson, dincolo de orice cacealma și fanfaronadă, (avem de-a face cu) un guvern care este periculos", a afirmat Nicola Sturgeon în contextul în care la referendumul din 2016 scoțienii au votat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană (UE).


"Cred că dacă s-ar afla acum în această încăpere, ar nega vehement, dar eu cred că el vrea un Brexit fără acord", a declarat Nicola Sturgeon după întrevederea avută luni la Edinburgh cu Boris Johnson. Ea a mai declarat că strategia premierului britanic în privința Brexitului este în mod voit "foarte dură tocmai pentru a putea fi sortită eșecului".


Boris Johnson afirmă oficial că dorește să renegocieze acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, variantă pe care Bruxelles o exclude. În cazul unui eșec în obținerea renegocierii acordului, Johnson a afirmat că Regatul Unit va părăsi UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5736 secunde