Bogdan Aurescu: Au fost primite peste 600 de propuneri de înființare a unor secții de vot în diaspora

454
Bogdan Aurescu: Au fost primite peste 600 de propuneri de înființare a unor secții de vot în diaspora - 1-1604684622.jpg

Articole recomandate

Peste 600 de propuneri de înfiinţare de secţii de votare în străinătate au fost înregistrate până în prezent pentru alegerile parlamentare programate la 6 decembrie, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, informează Agerpres, citat Digi24.


„Există până în acest moment propuneri complete, din punct de vedere al documentaţiei argumentative, pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare, care urmează să fie transmise, conform atribuţiilor noastre legale, către Autoritatea Electorală Permanentă”, a arătat Bogdan Aurescu.


Acest proces continuă, inclusiv în ceea ce priveşte documentarea argumentativă a înfiinţării de noi secţii de votare, iar termenul-limită pentru transmiterea tuturor propunerilor de secţii de votare către Autoritatea Electorală Permanentă este 16 noiembrie, ele urmând să fie anunţate pe 18 noiembrie, a precizat Aurescu.


„Votarea în străinătate se desfăşoară pe durata a două zile - sâmbătă, 5 decembrie, şi duminică, 6 decembrie, în intervalul orar 7:00 - 21:00. În situaţia în care la ora 21:00 mai există alegători în localul secţiei de votare sau la rând în faţa sediului în care funcţionează secţia, acestora li se va permite dreptul de vot până la ora 23:59”, a reamintit şeful diplomaţiei române.


„Obiectivul nostru este un număr cât mai mare de secţii, apropiat de cel de la alegerile prezidenţiale din 2019”, a adăugat Aurescu.


El a explicat că, în contextul pandemiei, listele electorale vor fi generate electronic în orice secţie din afara ţării. Aurescu a subliniat că siguranţa sanitară a cetăţenilor români în străinătate, fie alegători, fie membri ai secţiilor de votare, pe parcursul derulării procesului de vot, este prioritatea principală a autorităţilor române.


Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat, vineri, un bilanț al ministerului pe care îl conduce, la un an de la preluarea mandatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7255 secunde