Bloomsbury Publishing, cunoscută pentru seria „Herry Potter”, tipărește în avans pentru a pregăti vânzările de Crăciun

135
Bloomsbury Publishing, cunoscută pentru seria „Herry Potter”, tipărește în avans pentru a pregăti vânzările de Crăciun - herry-1635349390.jpg

Articole de la același autor

Bloomsbury Publishing, editura care a publicat seria ''Harry Potter'', trimite anul acesta titlurile în tipar mult mai devreme decât de obicei pentru a evita dificultăţile de aprovizionare înaintea Crăciunului, care, potrivit previziunilor, va aduce vânzări ''înfloritoare'', informează Reuters.

Bloomsbury Publishing a spus miercuri că ia o serie de măsuri pentru a face faţă unor provocări precum penuria de şoferi de camion şi ambuteiaje în porturi, care au afectat multe companii britanice.

''Am luat măsuri (pentru a gestiona distribuţia) încercând să ducem cărţile la tipografie mai devreme astfel încât să avem mai mult timp şi să publicăm la data stabilită'', a spus într-un interviu directorul executiv al editurii, Nigel Newton.

''Vom avea un Crăciun înfloritor'', a adăugat acesta, menţionând o tendinţă puternică de cerere atât pentru divizia de carte destinată publicului larg, cât şi pentru cea destinată cărţilor academice. ''Cred că universităţile recuperează timpul pierdut în ultimele 18 luni şi vom asista la o explozie la capitolul vânzări academice de asemenea''.

Compania, cu sediul la Londra, a menţionat într-un comunicat că tipăreşte ''cu mult în avans'' faţă de calendarul obişnuit pentru a face faţă goanei după cumpărături din perioada Crăciunului şi începerii anului universitar în toamnă.

Potrivit Agerpres, editura, cunoscută în special pentru acceptarea spre publicare în 1997 a manuscrisului seriei ''Harry Potter'', scrisă de J.K. Rowling, după ce fusese respins de alte zeci de edituri, a raportat un profit record în prima jumătate a anului, semn că lectura a rămas una dintre activităţile populare în timpul perioadelor de lockdown. Newton estimează că trenduri similare de lectură vor continua şi anul viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2937 secunde