BLESTEMUL CONTINUĂ: Un nou avion militar s-a prăbușit! Sute de victime în ultimii ani!

152
BLESTEMUL CONTINUĂ: Un nou avion militar s-a prăbușit! Sute de victime în ultimii ani! - ddd-1580201105.jpg

Articole recomandate

Doi ofițeri ai forțelor aeriene algeriene și-au pierdut viața luni seara, când avionul lor s-a prăbușit la 400 km est de capitala Alger, a anunțat marți dimineață Ministerul Apărării algerian, citat de AFP, potrivit Agerpres. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili 'cauzele și circumstanțele accidentului' implicând un avion de luptă multirol (de fabricație rusă) Suhoi Su-30 în timpul unui 'zbor de antrenament pe timp de noapte', a indicat ministerul într-un comunicat.

Avionul 's-a prăbușit într-o zonă nelocuită din împrejurimile localității Ain Zitoun în wilaya (prefectura) Oum El Bouaghi, provocând decesul pilotului și al copilotului', conform sursei citate.

Numeroase accidente implicând avioane ale armatei algeriene au avut loc în ultimii ani, făcând sute de victime. În aprilie 2018, un avion de fabricație rusă Iliușin Il-76 s-a prăbușit în timpul manevrei de decolare, la sud de capitala Alger, într-un accident în care și-au pierdut viața toate cele 257 de persoane aflate la bord, în cea mai gravă tragedie aeriană din istoria Algeriei. O comisie de anchetă a fost creată pentru a stabili cauzele acestui accident, dar până în prezent nu a fost făcut publică nicio concluzie.

În 2014, 77 de persoane - militari și membri ai familiilor lor - au murit într-un accident implicând un aparat de tip Hercules C-130, care s-a prăbușit la est de capitala Alger.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4566 secunde