Bilanțul taifunului Mangkhut a crescut la 81 de morți în Filipine

93
Bilanțul taifunului Mangkhut a crescut la 81 de morți în Filipine - mangkhut-1537362678.jpg

Articole recomandate

Bilanțul puternicului taifun Mangkhut care a lovit arhipelagul Filipine s-a agravat la 81 de morți și ar putea să crească în continuare, au anunțat miercuri autoritățile, în condițiile în care echipele de salvare caută încă zeci de persoane îngropate sub alunecările de pământ, relatează Agerpres.ro.


Taifinul Mangkhut care a traversat sâmbătă nordul Filipinelor a distrus locuințe și a inundat terenurile agricole.


De la sfârșitul săptămânii trecute numărul victimelor nu încetează să crească pe măsură ce echipele de salvare dezgroapă trupurile neînsuflețite ale persoanelor surprinse de uriașa alunecare de teren din localitatea minieră Itogon.


Zeci de persoane, presupus decedate, s-ar afla încă sub stratul de pământ.


"Potrivit listei, am văzut că 59 de persoane sunt încă date dispărute" la Itogon, a declarat AFP, Ricardo Jalad, responsabil al Protecției civile. "Dacă le adăugăm celor care au fost deja găsite fără viață, este posibil ca bilanțul să depășească 100 de morți", a precizat el.


O uriașă alunecare de teren s-a produs la Itogon, în insula Luzon. Sute de membri ai echipelor de salvare sapă cu lopețile sau cu mâinile goale, încercând să găsească persoanele dispărute în zonă.


Alunecarea de teren s-a produs atunci când Mangkhut a făcut să cadă în câteva ore precipitații echivalente cu o lună de ploaie. Noroiul și pietrele au îngropat o construcție abandonată de operatorul unei mine de aur, utilizată de minerii locali ca refugiu de urgență pentru ei și familiile lor.


Viiturile au blocat drumul de acces, astfel încât autoritățile nu au putut beneficia de ajutorul mașinilor grele pentru a îndepărta pământul și a accelera operațiunile de căutare a persoanelor dispărute.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3853 secunde