€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Bilanțul naufragiului din Tanzania a ajuns la 209 morți

Ştire online publicată Luni, 24 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Bilanțul naufragiului unui feribot pe Lacul Victoria din Tanzania a ajuns la 209 morți, în timp ce operațiunile de căutare continuă, a anunțat Ministerul Transporturilor, potrivit dpa.

Bilanțul deceselor a crescut după ce echipele de intervenție au recuperat noi cadavre în operațiunile de salvare aflate în desfășurare, a spus ministrul Transporturilor, Isack Kamwelwe.

O persoană a fost găsită în viață, la două zile după accident, a declarat oficialul pentru dpa. Supraviețuitorul este un inginer de feribot și se află în stare critică.

Aproape 100 de persoane au scăpat în momentul în care feribotul MW Nyerere s-a scufundat joi după-amiază. Nava s-a scufundat la doar câțiva metri de docul din apropiere de insula Ukara, în districtul Ukerewe, conform companiei Temesa, care gestionează feriboturile din Tanzania.

Conform primelor investigații, cauza accidentului ar putea fi supraîncărcarea.

Estimările arată că la bordul feribotului se aflau peste 300 de persoane, dar numărul exact al pasagerilor rămâne necunoscut. Potrivit autorităților, nava avea o capacitate de doar circa 100 de pasageri.

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a anunțat trei zile de doliu național și a cerut arestarea celor vinovați de tragedie, scrie Agerpres.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8125 secunde