Mai multe ştiri online:

Bilanțul celor decedați în tragedia de la Genova crește

Ştire online publicată Sâmbătă, 18 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Bilanțul persoanelor decedate în urma prăbușirii podului din Genova a ajuns la 41, potrivit unui anunț al autorităților, scrie Digi24.ro.


Serviciile de urgență au găsit o mașină cu o familie de trei persoane, printre ruine, au anunțat autoritățile. Joi, prim-ministrul Giuseppe Conte anunțase 38 de morți.


Zeci persoane rănite se află încă în spital, iar nouă dintre ele sunt în stare gravă. Două persoane sunt date dispărute.


O porțiune a viaductului de pe autostrada A10 s-a surpat marți, la Genova.


Autoritățile au început procedurile legale pentru a opri contractele cu firma de autostrăzi Autostade per I’Italia, cea care era responsabilă de mentenanța podului.


„Astăzi guvernul a trimis oficial plângerea care lansează procesul de revocare a concesiei”, a declarat premierul Giuseppe Conte.


Autoritățile susțin că firma „avea obligația să se ocupe de mentenanța autostrăzii” și nu a făcut acest lucru. Firma are la dispoziție 15 zile pentru a prezenta contra-argumente.


Compania insistă că și-a îndeplinit datoria, afirmând că podul era monitorizat constant, exact cum era cerut de lege și că au fost făcute mai multe verificări în plus de experți externi.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9154 secunde