Bilanțul atentatelor de la Christchurch a ajuns la 51 de morți

Vineri, 03 Mai 2019, 18:10
208
Un cetățean turc rănit în atacurile comise pe 15 martie în două moschei din orașul neo-zeelandez Christchurch a decedat, ceea ce aduce bilanțul atentatelor la 51 de morți, a anunțat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters. 
"Din păcate l-am pierdut pe conaționalul nostru Zekeriya Tuyan, care era grav rănit în atacul plin de ură de la Christchurch, Noua Zeelandă", a scris Cavusoglu pe Twitter.


Fratele victimei a declarat pentru agenția de presă turcă Anadolu că Zekeriya Tuyan fusese supus în cursul zilei unei noi intervenții chirurgicale, dar că el nu a putut fi salvat.


"El a avut o operație, dar medicii nu au putut stopa hemoragia, așadar l-am pierdut. Eram bucuroși pentru că noi credeam că lucrurile merg bine, el se lupta de 50 de zile pentru viața sa", a spus Yahya Tuyan, citat de Anadolu.
Brenton Tarrant (28 de ani), un australian adept al supremației rasei albe, a fost pus sub acuzare pentru comiterea a 50 de crime, în ancheta asupra celui mai grav atac în masă pe timp de pace din Noua Zeelandă. Atentatele de la Christchurch, comise după slujba de vineri a musulmanilor, s-au soldat și cu rănirea a 50 de persoane.
Pagina a fost generata in 0.2195 secunde