Mai multe ştiri online:

Benjamin Netanyahu: Planul UE de ajutorare a Iranului în valoare de 18 milioane de euro, o "mare greșeală"

Ştire online publicată Marţi, 28 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană va ajunge să regrete planul său de ajutor economic pentru Iran, a avertizat premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat într-o vizită oficială în Lituania, potrivit dpa.

„Cred că a da bani acestui regim în acest moment este o mare greșeală și aceasta ar trebui oprită”, a spus premierul israelian, referindu-se la cele 18 milioane de euro (20,9 milioane de dolari) pe care UE intenționează să le pună la dispoziția Iranului în cadrul eforturilor pentru menținerea acordului nuclear în urma reinstituirii sancțiunilor americane. Comisia Europeană a aprobat acordarea acestui ajutor pentru Iran.

„Unde vor merge banii suplimentari?”, s-a întrebat retoric Netanyahu. „Ei nu vor merge pentru a rezolva problema apei în Iran și nici pentru șoferii de camioane iraniene”, a adăugat el.

„Aceste fonduri vor merge la rachete și la Gardienii Revoluției în Iran, în Siria și în alte părți din Orientul Mijlociu”, a afirmat șeful guvernului israelian.

La începutul lunii, SUA au reintrodus sancțiuni vizând sistemul financiar iranian, inclusiv cumpărarea de dolari americani de către guvernul de la Teheran, comerțul cu aur și vânzările de obligațiuni de stat.

Noi sancțiuni americane sunt prevăzute pentru luna noiembrie, între care măsuri pentru a împiedica Iranul să-și vândă petrolul.

Comisia Europeană a afirmat că ajutorul său va merge în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii, al protejării mediului și la combaterea efectelor consumului de droguri.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8174 secunde