Belgia lansează primul bombardament împotriva Statului Islamic în Irak

169
1
Belgia lansează primul bombardament împotriva Statului Islamic în Irak - libialupte-1412604914.jpg

Articole recomandate

Un avion de luptă F-16 belgian a lansat, pentru prima oară, duminică, o bombă cu ghidaj GPS în Irak, împotriva unui obiectiv al jihadiștilor din organizația teroristă Statul Islamic (SI), a anunțat Ministerul belgian al Apărării, potrivit AFP.

Belgia a angajat șase F-16 împotriva SI, a căror misiune constă în asigurarea securității spațiului aerian, colectarea de informații tactice și neutralizarea obiectivelor la sol. Două avioane de luptă belgiene au efectuat, duminică, o primă misiune de recunoaștere deasupra teritoriului irakian, potrivit Agerpres.

"După identificarea pozitivă a unui element terorist, care ataca forțe de securitate irakiene, comandamentul operațiunii Desert Falcon (numele intervenției belgiene în Irak) a cerut o intervenție armată", se precizează într-un comunicat al ministerului.

SUA se străduiesc să construiască o coaliție internațională, pentru a desfășura o campanie militară aeriană, împotriva grupului Statul Islamic încă de la primele lor lovituri aeriene în august.

Marea Britanie și Franța li s-au asociat loviturilor în Irak , iar cinci națiuni arabe "partenere" — Bahrein, Iordania, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite — atacurilor în Siria, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Relu
7 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde