Șeful Statului Major American, generalul Joe Dunford:

"Beijingul și-a încălcat promisiunile în Marea Chinei de Sud"

379

Articole recomandate

Președintele chinez Xi Jinping nu și-a respectat angajamentul de a nu militariza arhipelagurile sub controlul Beijingului în Marea Chinei de Sud, a afirmat, miercuri, șeful Statului Major american, generalul Joe Dunford, relatează AFP. 
"În toamna lui 2016, președintele Xi Jinping i-a promis președintelui Barack Obama că nu va militariza aceste insule. Acum, vedem acolo piste de aviație cu o lungime de peste trei kilometri, complexe de depozitare a muniției, desfășurări de capacități de apărare antirachetă, capacități aeriene", a detaliat generalul Dunford. 
"Este clar că s-au exonerat de angajamentul lor", a continuat el, lansând un apel la o "acțiune colectivă împotriva acelor care încalcă normele și regulile internaționale". 
"Nu sugerez un răspuns militar", a ținut să adauge șeful Statului Major american, într-un discurs la Brookings Institution. 
Suferind de un sentiment de încercuire din partea puterilor rivale (Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, plus bazele americane), China condusă de Xi Jinping depune eforturi intense pentru a deveni o mare putere maritimă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5221 secunde