€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Beijingul, fără invitație de a participa la exerciții militare în Pacific

Ştire online publicată Vineri, 25 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Statele Unite au retras o invitație adresată Chinei de a participa la exerciții militare în Pacific, pentru a protesta astfel împotriva militarizării de către Beijing a unor insule disputate, relatează AFP.

„Avem dovezi clare că Beijingul a desfășurat rachete anti-navă și rachete sol-aer, precum și aparate de bruiaj pe insulele Spratleys disputate din Marea Chinei de Sud”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Chris Logan.

„Am retras invitația adresată Marinei Republicii Populare Chineze de a participa la exercițiul bienal Rim of the Pacific”, a mai spus oficialul american, referindu-se la cele mai importante exerciții maritime din lume, la care participă aproape 30 de țări.

„China susține că lucrările de construcție de pe aceste insule sunt menite să asigure securitatea pe mare, să ajute navigația, căutarea și salvarea pe mare, precum și protecția pescarilor”, a amintit Chris Logan. Însă „desfășurarea acestor armamente nu poate fi folosită decât în scopuri militare”, a adăugat el. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7512 secunde