BBC lansează un apel către ONU pentru protecția jurnaliștilor din Iran

92
BBC lansează  un apel către ONU pentru protecția jurnaliștilor  din Iran - bbctonyhall-1520857699.jpg

Articole recomandate

BBC a lansat un apel către ONU pentru ca organizația mondială să protejeze drepturile jurnaliștilor săi din Iran și familiile acestora, grupul audiovizual public britanic denunțând hărțuirea autorităților locale, transmite AFP.

"BBC a luat inițiativa fără precedent de a face apel la Națiunile Unite pentru că tentativele noastre de a convinge autoritățile iraniene să înceteze hărțuirea au fost total ignorate", a explicat directorul general al BBC, Tony Hall, într-un comunicat.

Potrivit BBC, serviciul său în limba persană este ținta Teheranului de la lansarea sa în 2009, an de alegeri prezidențiale, când Teheranul a acuzat puterile străine de amestec în procesul său electoral.

Rude ale membrilor echipei au fost arestate arbitrar și reținute, le-au fost confiscate pașapoartele și impuse interdicții de călătorie, în timp ce jurnaliștii erau supravegheați sau vizați de false acuzații, a adăugat sursa citată.

În 2017, autoritățile iraniene au deschis o anchetă pentru conspirație contra securității naționale. Cu aceeași ocazie, ele au înghețat bunurile membrilor personalului.

"În cursul ultimilor nouă ani, pedepsirea colectivă a jurnaliștilor BBC Persian Service și a familiilor lor s-a înrăutățit", a subliniat Tony Hall. "Cerem acum comunității națiunilor ONU să susțină BBC și respectarea dreptului la libertatea de exprimare", a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3002 secunde